lördag 26 maj 2012

Pingstafton

Och det är hänryckningens tid! Visst är vi hänryckta - igår hade vi besök av Kajsa från förra kullen (H-). En härlig tjej som efter 7 månader blev hänryckt när hon kände igen sin "gammelmatte". Vi hade lite pälskurs och passade på att ta lite foton (kanske inte de allra bästa för hon har ju aldrig övat på detta). Roligt att träffa henne och se rörelser, päls osv. Rörelserna var fantastiska, synd att hon inte ska ställas ut.




Igår kväll tog Kurt o jag ett par timmar fritt och besökte Ängelholm jazzfestival. Tack vår snälla patient som bjöd oss!! Åt en god sallad, avnjöt lite musik, främst av Mikael Ramel och Wille Crawford. Härligt!!

Idag har valparna fått flytta till valphage. De kan inte öva som de behöver i Biabädden. Jag delar av så de bara har halva till att börja med. Dessutom har de fått en större korg. Först kravlade de runt i den nya stora bädden, men det tog inte lång tid förrän de tagit sig utanför. De övar och övar men ca 4 minuter åt gången sen faller de ner o sover minst 2 timmar. Nu börjar de också upptäcka att de är flera och biter o slickar på varandra. Jag tar upp och hanterar dem alla varje dag. Det är lite läskigt tycker någon men de lär sig o det går bättre o bättre. Har varit ute flera gånger och hittar oftast tillbaka till bädden igen.

Så här stor plats har vi nu att öva på. "Den" som ligger längst till vänster är
en leksak... ingen undangömd valp ;)))



Pinglan har lite svårt att hålla koll!! De andra hundarna som ni hör är släkten - mormor, gammelmormor o övriga som tycker det är jättespännande. Lektanten Mimmi väntar med stor iver på att leka med o uppfostra valparna.

 

Skickar också med en bild på nybadad mamma Pinglan. Mycket päls tappas så vi undrar om något är kvar när valparna växt upp. Men hon är ju en underbar härlig tjej o päls växer ju ut igen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar